Vége a dermesztő hidegnek, jelentős enyhülés érkezik

Megosztás

A napokban ránk rúgta az ajtót a tél és amellett, hogy a hőmérséklet nappal is gyakran fagypont alatt maradt, éjjel a mínusz 10 fokos fagy sem volt ritka, sőt a Bükkben mínusz 20 fok alá is benézett a hőmérséklet. A dermesztően hideg időt követően a hétvégén jelentős enyhülés kezdődik.

Vasárnaptól jelentős enyhülés kezdődik és a napos idő mellett a csúcsértékek már elérhetik a 3-5 fokot. Az éjjel fagyok is mérséklődnek, csak mínusz 3 fokig hűl majd a levegő. Ezt követően a felmelegedés folytatódik a következő hét elején is. A hét közepéig 4-5 fokos napi maximumokra számíthatunk és éjjel is csak enyhe, mínusz 2-3 fokos fagy várható. Emellett viszont felhősebb, csapadékosabb időre számíthatunk.

Csütörtökön aztán egy újabb jelentős enyhülésre számíthatunk, ekkor a napi csúcsérték már átlépheti a 10 fokot is és éjjel sem csökken a hőmérséklet 5 fok alá. A melegebb idő csapadékot is hozhat magával, így csütörtökön nem érdemes otthon hagyni az esernyőket.

A hét további részében azonban lehűlés várható és a napi maximumok már csak 3-6 fokig kúsznak fel. Visszatérhetnek az enyhe éjszakai fagyok is, de mínusz 1-2 foktól nem várható hidegebb idő.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet – írta dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus.

Forrás:Köpönyeg.hu

Kapcsolódó cikkek